En fin sommar

Den gångna sommaren var välsignelserik på många sätt. Vi prövade under 7 söndagskvällar hur det går att ha ”Tre kvart i Kristuskyrkan” kl. 19. Tanken var att man efter gudstjänsten kunde ta med sig saft och kex från vestibulen och sitta vid ”Oasen” nedanför kyrktrappan och umgås. Denna vackra sommar blev det långa kvällar med samtal och gemenskap också efter gudstjänsten, utanför kyrkan.

”Sommarhörnan”, vårt sommarcafé, blev en succé med kaffe och dopp, ibland också bär och ärter från torget. Många äldre från huset passade på möjligheten att ”gå på café” i närheten, men också arbetskarlarna och de som hade vägarna förbi. Sommarhörnan kommer att öppnas nästa sommar igen!

Konstens natt i slutet på augusti var en fin upplevelse. De två konserterna fyllde kyrkan så att en del av publiken fick endast en ståplats. Kombinationen med ambientjazz och Pro Christos renässansmusik var en renande, välsignande och välgörande upplevelse.