I goda händer

Krukmakare

Det händer så mycket i människans liv. Det som händer formar oss – vilket i sin tur ibland för vårt liv i nya banor, ger det nya former, får oss att välja nya vägar.

Att bli omformad är inte alltid positivt. Det beror ju helt och hållet på vad ändringen fört med sig. Ibland utsätts vi för negativa människor och om vi låter deras tankar och värderingar styra oss kan bli riktigt tokigt. Ibland ger livet oss sådana törnar att vi kan bli bittra, hämndlystna och hårda. Det är inte heller en bra förändring.

I Jesajas bok, början av kapitel 18, vill Gud lära profeten något viktigt:

”Gå ner till krukmakarens hus. Där skall jag låta dig höra mina ord. Då gick jag ner till krukmakarens hus och fann honom i arbete vid drejskivan. Ibland misslyckades lerkärlet som krukmakaren formade med sina händer, och då gjorde han om det till ett nytt kärl, så som han ville ha det.”

Berättelsen är egentligen helt odramatisk. Den säger enkelt att här är mästaren, här är den som kan skapa fram det vackra och nyttiga föremål som var meningen från början. Och fast det ibland händer något som gör att ”det inte blev som det var tänkt” så kan mästaren att börja om igen och se till att det blir så som han ville ha det.

När du fortsätter ditt liv, gör det i förtröstan på att du är i goda händer. Gud vill forma dig och använda dig. Och tycker du att det har misslyckats på någon punkt i livet så skall du veta att Gud i kärlek kan börja om med dig!

Pastor Kaikka